Cappadocië

Dankzij de onweerstaanbare vrijgevigheid van moeder natuur is Cappadocië (dat zoveel betekent als “Land van de mooie paarden") een uniek vakantieplek  De bodem is samengesteld uit zachte vulkanisch grond, as en geërodeerde lava van vulkanen. Rivieren, stromen, regens, sneeuw en ijs hebben de grond gevormd.  Erosie is de bron voor dit zeer natuurlijke landschap.  De reputatie van Cappdocië als een magnifieke plaats om te bezoeken is echter ook te danken aan de gastvrijheid van haar bewoners. 

Cappadocië strategisch gelegen op de kruising van belangrijke (handels-)routes, zoals de “zijde-route”, was ook de bakermat van verschillende beschavingen door de eeuwen heen, waarvan het Hettieten Rijk de eerste was.  De tufsteen was, zelfs met primitieve gereedschappen, zo eenvoudig te bewerken, dat de bewoners in staat waren hun grotwoningen in het steen uit te snijden.  Toen later de Christenen arriveerden, sneden zij vele kerken uit de steen en versierden deze met fresco’s.

Veel mensen werden, vanwege het zachte weer en de effectieve bescherming van de grotten, canyons en pieken tegen beesten en indringers,  aangemoedigd om zich hier te vestigen.  Onder deze mensen kunnen we de eerste Christenen rekenen die door St. Paul bezocht werden. 
De nalatenschap van de mensen bevatte veel kapellen met fresco’s en kerken verborgen in de vallei, ondergrondse steden en grotwoningen.  Caravanserai en medersas zijn het bewijs van de meest recente keizerrijken, zoals de Seldjoukides.

Gelegen in het hart van Cappadocië is Ürgüp een ideaal vertrekpunt voor de excursies in de regio. 

Vier seizoenen in Cappadocië.

Cappadocië ligt op een hoogte van ongeveer 1300 meter en heeft in alle seizoenen goed weer. Daar de kleuren gedurende het jaar blijven veranderen, ontdekken veel mensen, iedere keer dat ze op bezoek komen, andere landschappen.

In de winter
De winters zijn koud en droog. Sneeuw en blauwe lucht geven u een onvergetelijke ervaring wanneer u gaat trekken met sneeuwschoenen op rackets.
Denk eraan warme kleren en goede wandelschoenen mee te nemen.

 

In de lente

De temperaturen schommelen tussen de 7°C en 22°C in mei. Dit is de ideale tijd van het jaar om het gebied te ontdekken. De bomen zijn overdekt met bloemen en de natuur lijkt herboren na de winter.

In de zomer
De zomers zijn zonnig, heet en droog en de temperaturen schommelen tussen de  11°C en 30°C, maar de nachten zijn koel.

Denk eraan luchtige kleding mee te nemen en voor de koele nachten een sweater of jack. 

 

In de herfst


De kleuren van het landschap veranderen.  Rood, oranje en goud zijn de kleuren die kunnen worden bewonderd.  Wijngaarden zijn overdekt met druiven.

Aangenaam weer en koele nachten.

.

NEVSEHIR

Bent u op zoek naar een reisagentschap?

www.alanturizm.com.tr

Selçuklu Evi - Yunak Mah. P.K. 55 - 50400 Ürgüp -Cappadocië- Turkije
Tel : +90 (384) 341 74 60 - Fax : +90 (384) 341 74 63 - selcuklu@selcukluevi.com